Hoppa till innehåll

Om oss

Auktoriserad bilskrot i Gävle

Med fokus på människor, service och hållbarhet, gör vi saker på rätt sätt idag så att vi alla kan dela en bättre morgondag.

Drivna av våra

Åtaganden


Våra medarbetare

De stolta och omtänksamma medlemmarna i SBG-familjen utgör grunden för vår framgång. Vi åtar oss att ta hand om varandra, våra kunder, våra samhällen och miljön.

Framgång med integritet

Vår framgång grundar sig inte bara på de resultat vi uppnår, utan även på hur vi når dem. Vi åtar oss att vara ansvarsfulla, pålitliga, etiska och följa alla riktlinjer i allt vi gör.

Styrda av våra

Värderingar


Kunder

Vi placerar våra kunder i centrum för det vi gör och strävar efter att glädja dem varje dag. Vi försöker alltid erbjuda det högsta möjliga service för att vi värdesätter våra kunder och deras tillfredställelse.

Hållbarhet

Vi värdesätter hållbart arbete. Vi tar åtgärdar som behövs för att våra medarbetare ska må bra, gör affärer med tanke på ekonomin och stävar att hålla vår miljöpåverkan minimalt.

Historia

Företaget etablerades 1973 av Åke Ekman, en ambitiös man som hade stark passion för bilar.

Till början var företaget en verkstad där han reparerade bilar och sålde bildelar vid sidan om, tills efterfrågan för bildelar blev större och större.

Han började med att demontera bilar i snabbare takt och lagra delar som inte gick att sälja direkt, det samlades massa med bilar, kaross, däck och andra material och det vad då Företaget föddes. Med tiden utvecklades företaget till en större bilskrot och sedan till en bildemontering.

Idag drivs Företaget av nya ägare som prioriterar integritet och hållbarhet.

Skrota Bilen Gävle är idag en av de ledande aktörer inom branschen med 27 000 nya och begagnade bildelar i lagret, 72635 skrotade bilar och ca 84000 ton återvunnet material.